Jos Brestiin tipahtaisi tyhjasta, sita olisi vaikea sijoittaa kartalle. Toisaalta ei Brestia osaa sijoittaa muutenkaan kartalle, paitsi ehka jos taalla kay ja vilkuilee matkalla karttaa.

Kyrilliset kirjaimet paljastavat, etta Ita-Euroopassa ollaan, todennakoisesti entisen Neuvostoliiton alueella.

Junalla kaupunkiin saapuessa ensivaikutelma nayttaa lahinna jattimaiselta rautatieasemalta. Kiskoalueen yli kulkee jalankulkukaytava, jonka jalkeen tullaankin kaupungin keskustaan.

Keskustaa halkoo katu, joka luultavasti olisi kaunis ja viihtyisa kavelykatu, mikali se ei olisi pelkkaa tyomaata. Poly lentaa ja tarttuu hikiseen ihoon.

Taalla vaikuttaa ainakin ortodoksinen uskonto. Heti ensimmaisena vastaan tuleva kirkko haikaisee. Kirkkaankeltaisen kirkon katto on yhta iloisen sininen. Kupolit hohtavat kultaisina.

Kun poikkeaa sivukaduille ja pihoille, eteen tupsahtaa sievia, varikkaita puutaloja. Toisella puolen katuja auringon peittaa kolho virasto.

Turun kokoinen Brest tuntuu olevan melkein pelkkaa sivukatua.

Paakadun varrella, kohdissa joissa ei tehda katutoita, on kaljatelttoja kuin Suomessa festareilla: puupenkit, muovituopit, telttakankaat kattoina.

Hotellin aamupala tarjoillaan perivenalaisessa ravintolassa. Tummat punaiset verhot roikkuvat ikkunoiden vierella, niiden valisen osan ikkunaa peittavat sievat pitsiverhot. Seinat ovat tummanpuhuvia. Katoissa roikkuu kristallia. Salissa on nelja pilaria, joissa on koristeellisia peileja.

Oluttuopin saa baarissa halvimmillaan eurolla. Puistobaarin terassilla tosin tanaan muovituopillinen maksoi vaivaiset 60 senttia. Lounaan syo 3-4 eurolla.

Samppanjakin lienee edullista. Baariin saapunut viisikymppinen mies ostaa pullon ja istahtaa poytaan, jossa on paikan kaunein nainen. Kun nainen siemailtuaan lasillisen poistuu, mies valitsee uuden kauneimman naisen.

Kauniita, naisellisesti pukeutuvia naisia tassa kaupungissa riittaa.

Eli Valko-Venajalla ollaan, ihan maan lounaiskolkassa. Puola on lannessa ja raja on heti kaupungin ulkopuolella. Etelassa ei ole pitka matka Ukrainaan.